APK of Onderhoud

APK of Onderhoud. Het verschil tussen APK en onderhoud.Bij apk word de auto gecontroleerd op de minimale veiligheidseisen, denk hierbij aan remmen, banden, ophanging, carrosserie en verlichting.

Als de auto voldoet aan de minimale eisen dan is de auto goedgekeurd.

Dit zegt echter niets over de algemene staat van de auto. Denk hierbij aan de werking van het koppelingssysteem of de conditie van de motor, wanneer is de distributieriem of multie-riem vervangen? De conditie van de accu of de vloeistoffen. Dit zijn echter belangrijke zaken die gecontroleerd moeten worden wil je zeker zijn van een jaar probleemloos rijden.

Bij onderhoud worden al deze zaken gecontroleerd en getest. De motorolie word bij een onderhoudsbeurt vernieuwd evenals het olie filter. Vloeistoffen worden waar nodig bijgevuld of advies om te verversen. Ruitensproeiervloeistof krijgt de klant bij ons altijd cadeau, wij vullen het reservoir helemaal af. #denieuwegarage

Wij raden daarom altijd aan om de APK en de onderhoudsbeurt te combineren. Wij bieden ook een half tarief aan, dat betekend dat als de auto voor APK moet in februari maar toe is aan een beurt in augustus dan splitsen wij de beurtprijs op. Zodat je niet meer dan €230,- kwijt bent aan onderhoudskosten per jaar.